Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Za spomenike kulture 65 miliona dinara

    Ministar kulture Predrag Marković izjavio je u četvrtak da će 65 miliona dinara ove godine biti dovoljno za završetak ili nastavak radova na obnovi i zaštiti 68 kulturnih dobara izuzetnog značaja.

    „Kada je sistematsko sredjivanje spomenika od izuzetnog značaja počinjalo, bilo je neophodno veliko ulaganje, ali je u medjuvremenu obezbedjeno sve što je trebalo i uvedena kontrola troškova“, rekao je Marković na konferenciji za novinare.

    On je dodao da su prošle godine za obnovu i zaštitu najznačajnijih lokaliteta bila potrebna 124 miliona dinara, 2010. godine 116 miliona dinara, 2009. oko 324 miliona dinara, a ove godine biće dovoljno 65 miliona dinara da se radovi završe ili nastave.

    Tokom predstavljanja izveštaja Komisije za zaštitu kulturnih dobara izuzetnog značaja i srpskog porekla u inostranstvu o stanju i rezultatima istraživačkih i konzervatorsko-restauratorskih radova, Marković je rekao da se neki spomenici kulture danas „ne mogu prepoznati“.

    Predsednik Komisije za zaštitu kulturnih dobara izuzetnog značaja i srpskog porekla u inostranstvu Marko Popović naveo je da će se ove godine nastaviti radovi na obnovi i zaštiti manastira Sopoćana, Studenice i Manasije.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE