Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Valjevo dobilo „kalem za dojku“

    Bolnica u Valjevu nabavila je specijalni uređaj „Kalem za dojku“ za najprecizniju i najsavremeniju dijagnostiku u ranom otkrivanju raka dojke, izjavila je upravnik te bolnice Mirjana Ćeranić.
     
    U toj bolnici planiraju da ove godine obave više od 400 ovakvih pregleda dojke, ne samo iz Valjeva nego iz mnogih krajeva zapadne Srbije, imajući u vidu činjenicu da se ovakvi pregledi obavljaju još samo u tri klinička centra u Srbiji.
     
    Aparat je nabavljen uz pomoć Ministarstva zdravlja Srbije u iznosu od oko tri miliona dinara, u okviru programa „Srbija protiv raka“.
     
    Prošle godine u toj bolnici je urađeno 1.555 mamografija dojke, rekao je radiolog Dragan Grbić i dodao da taj pregled nije dovoljan jer često rani malignitet ne pokazuje karakterističnu sliku.
     
    Broj obolelih od karcinoma u valjevskom kraju je, na žalost, u stalnom porastu i samo u prošloj godini je otkriveno oko 400 novih slučajeva, među kojima je 75 žena obolelih od karcinoma dojke, izjavila je doktorka Vesna Banović, načelnik onkološke službe u Valjevu.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE