Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Staro zdanje Narodne banke otvara vrata posetiocima

    Staro zdanje Narodne banke Srbije u ulici Kralja Petra u Beogradu u subotu 7. aprila biće otvoreno za posete gradjana, povodom proslave 125. godišnjice početka izgradnje, najavili su u sredu u toj instituciji.

    Guverner Narodne banke Srbije Dejan Šoškić rekao je novinarima da je proslava 125. godišnjice prilika da se predstavi jedna od najstarijih zgrada u Evropi i svetu u kojoj se nalazi sedište centralne banke.

    „Pretpostavljam da ova zgrada prestavlja jednu vrstu zaveštanja, da je čuvamo, negujemo i da na nju budemo ponosni, kao na simbol dobre tradicije bankarstva u našoj zemlji“, rekao je Šoškić.

    Kako je rečeno novinarima, svake prve subote u aprilu posetiocima će će biti omogućeno da vide svečani hol koji do sada nije bio otvoren za javnost, kao i izložbeni prostor.

    Za noć muzeja 19. maja biće otvoren svečani hol, izložbeni prostor, kao i trezori, dok će za Dan evropske baštine u septembru zainteresovani moći da vide i svečanu salu u kojoj se održavaju najvažniji sastanci u centralnoj banci.

    U svečanoj sali izložena su ulja na platnu Uroša Predića, kao i skultupre Djordja Jovanovića, dok je svečani hol zanimljiv pre svega zbog arhitektonskog rešenja Konstantina Jovanovića koji je projektovao i predložio način dekoracije zgrade.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE