Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Aerodrom u Boru uskoro u funkciji

    Posle gotovo četvrt veka, danas je na pistu aerodoroma u Boru sleteo školski avion američke proizvodnje „Cesna 172 N“, vlasništvo domaće kompanije „Princ aviation“.

    Zahvaljujući pomoći RTB Bor, pista aerodroma je ovih dana znatno popravljena i u narednom periodu očekuje se njeno proširenje i priprema za sticanje dozvole za sletanja putničkih aviona.

    Saša Aranđelović iz borskog Aerokluba kaže da je za to potrebno dograditi još oko 800 metara piste i očekuje da će se to uskoro i dogoditi.

    „Zadovoljni smo saradnjom sa Basenom Bor i lokalnom samoupravom i radujemo se što ćemo uskoro ovaj aerodrom vratiti u funkciju. To neće biti od koristi samo Boranima i ljudima ovog kraja, već i čitavoj Srbiji“, rekao je Tanjugu Aranđelović i dodao da je sadašnja pista dugačka oko 1.200 metara, a široka 30 metara.

    U prilog namerama lokalnih vlasti i privrednika Timočke krajine govori i činjenica da su izgrađeni afsaltni prilazni putevi do aerodroma i da je završeno opremanje upravne zgrade i velikog hangara.

    Borski aerodrom izgrađen je 1985. godine i naredne godine održana su dva značajna takmičenja – 29. Jugoslovenski aeroreli i 34. Državno prvenstvo u skakanju padobranom. Posle toga Aerodrom je gotovo zaboravljen, da bi početkom maja 1990. godine ovde sleteo prvi putnički avion JAT-a „AN 28“, sa 17 sedišta.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE