Aerodrom u Boru uskoro u funkciji

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Aerodrom u Boru uskoro u funkciji

  Posle gotovo četvrt veka, danas je na pistu aerodoroma u Boru sleteo školski avion američke proizvodnje “Cesna 172 N”, vlasništvo domaće kompanije “Princ aviation”.

  Zahvaljujući pomoći RTB Bor, pista aerodroma je ovih dana znatno popravljena i u narednom periodu očekuje se njeno proširenje i priprema za sticanje dozvole za sletanja putničkih aviona.

  Saša Aranđelović iz borskog Aerokluba kaže da je za to potrebno dograditi još oko 800 metara piste i očekuje da će se to uskoro i dogoditi.

  “Zadovoljni smo saradnjom sa Basenom Bor i lokalnom samoupravom i radujemo se što ćemo uskoro ovaj aerodrom vratiti u funkciju. To neće biti od koristi samo Boranima i ljudima ovog kraja, već i čitavoj Srbiji”, rekao je Tanjugu Aranđelović i dodao da je sadašnja pista dugačka oko 1.200 metara, a široka 30 metara.

  U prilog namerama lokalnih vlasti i privrednika Timočke krajine govori i činjenica da su izgrađeni afsaltni prilazni putevi do aerodroma i da je završeno opremanje upravne zgrade i velikog hangara.

  Borski aerodrom izgrađen je 1985. godine i naredne godine održana su dva značajna takmičenja – 29. Jugoslovenski aeroreli i 34. Državno prvenstvo u skakanju padobranom. Posle toga Aerodrom je gotovo zaboravljen, da bi početkom maja 1990. godine ovde sleteo prvi putnički avion JAT-a “AN 28“, sa 17 sedišta.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE