Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Srbija centar za reciklažu višeslojne ambalaže

    Ministar zaštite životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić rekao je danas da je otvaranjem postrojenja za kompletnu reciklazu tetrapaka u Brzanu, kod Batočine, Srbija postala centar za reciklažu te višeslojne ambalaze.

    „U ovoj fabrici u Brzanu recikliraće se tetrapak i ambalaža iz svih zemlja u okruženju“, rekao je novinarima Dulić, koji je zajedno sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem prisustvovao svečanom otvaranju pogona za reciklažu višeslojne ambalaže za napitke kompanije „Tetra Pak“ i „Brzan Plast“.

    Dulić je poručio da će država finansijski pomoći sve one koji nameravaju da otvore fabrike za reciklazu.

    „Današnji dan je jedan od velikih pobeda nove ekološke politike koju smo uspostavili od 2008. godine donošenjem novih zakona“, kazao je Dulić.

    Ministar je istakao da je podizanje reciklažne industrije dovelo do otvaranja prve fabrike koja će višeslojnu ambalažu vratiti u industrijsku proizvodnju kao sirovinu.

    „Od materijala koji se baca na đubrište pravićemo sirovinu za proizvodnju tako da ova fabrika donosi ekonomsku dobit i doprinosi manjem zagađenju okoline“, zaključio je Dulić.

    Fabrika „Brzan plast“, osnovana pre 22. godine, bavi se reciklažom polietilena i PET ambalaže, a od danas i reciklažom višeslojne ambalaže od kartona. Do sada je zapošljavala oko stotinu radnika, a novim postrojenjem otvoreno je i 30 novih radnih mesta.

    „Brzan plast“ reciklira godišnje 20.000 tona otpada, a novo postrojenje će reciklirati u prvom periodu 7.000 tona.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE