Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Saradnja EPS-a i španskih kompanija

    Elektroprivreda Srbije potpisaće danas Memorandum o razumevanju sa predstavnicima španskih kompanija za proizvodnju struje iz obnovljivih izvora energije, saopštio je EPS.
     
    U konzorcijumu španskih kompanija su „Subco-Biniluca“,“ Grupo Labaro“, „Energy Resources“, „Catalana Investors Pull“ i „Catalana Energy Institute“.
     
    Skupu će prisustvovati ministar poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede Dušan Petrović, generalni direktor EPS-a Dragomir Marković, predsednik Saveta Agencije za energetiku Srbije Ljubo Maćić i predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) prof. dr Nikola Hajdin.
     
    Posle predstavljanja kompanija iz Španije i svečanog potpisivanja Memoranduma o razumevanju biće održan okrugli sto „Novi investicioni ciklus u energetski sektor Srbije – perspektive i izazovi“ .
     
    Osim generalnog direktora EPS-a Dragomira Markovića, na okruglom stolu će učestvovati Met Hestings iz Instituta „Edison Electricity“, Rene Nigard Jensen predstavnik kompanije „Kamstrup“ iz Danske, Jan Braun iz Evropske banke za obnovu i razvoj, kao i profesor Joan Prat, glavni delegat Evropske asocijacije kompanija za distribuciju gasa i električne energije – GEODE i Hose Antonio Gomes Gomes, šef Odeljenja za operacije u Delegaciji Evropske unije u Srbiji.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE