Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Sve spremno za početak 46. „Borine nedelje“

    U Vranju je danas saopšteno da će na 136. godišnjicu rođenja Bore Stankovića, u petak, početi tradicionalna kulturna manifestacija velikom piscu u čast.
     
    „Ovogodišnja, 46. ‘Borina nedelja’ počeće besedom prošlogodišnjeg dobitnika Vladana Matijevića, koja će biti u znaku 110. godišnjice od prvog štampanja ‘Koštane’, ‘Starih dana’ i ‘Božjih ljudi’“, rekao je na konferenciji za novinare u ime organizatora – Književne zajednice, njen urednik Miroslav Cera Mihailović.
     
    On je dodao da će gosti ovogodišnje „Borine nedelje“ biti i David Albahari, Milo Lompar sa novim romanom „Duh samoporicanja“ i profesor zagrebačkog Sveučilišta, dr Dušan Marinković, koji će predstaviti studiju pod nazivom „Poetika u delima Bore Stankovića“.
     
    „Ove godine će prvi put biti dodeljena nagrada ’Borin pečat’ koja je ustanovljena prošle godine na 20. rođendan Književne zajednice „Bora Stanković“, a ime dobitnika još čuvamo u tajnosti“, rekao je Mihailović.
     
    U četvrtak, 29. marta, poslednjeg dana „Borine nedelje“, najveće kulturne manifestacije na jugu Srbije, biće po 21. put dodeljena književna nagrada „Bora Stanković“. Kako je objavljeno, ovogodišnji dobitnik nagrade je Voja Čolanović, za roman „Oda manjem zlu“ koji je izdala beogradska kuća „Mono i Manjana“.
     
    Književna nagrada „Bora Stanković“ sastoji se od bareljefa sa likom velikiog pisca i novčanog dela od 200.000 dinara.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE