Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    UrbanLAB: Beograd2020 u Ozonu

    U beogradskoj galeriji Ozon u ponedeljak, 19. marta, biće otvorena izložba radova studenata prve godine diplomskih akademskih studija Arhitektonskog fakulteta „UrbanLAB: Beograd2020 Evropska prestonica kulture“.

    Otvaranju izložbe prisustvovaće predsednik Organizacionog odbora projekta „Beograd 2020“ i zamenik sekretara za kulturu grada Beograda Aleksandar Peković.
     
    Izložba autorki Aleksandre Ðukić i Milene Vukmirović, okuplja radove studenata nastalih od septembra 2011. do januara 2012. u studiju „UrbanLAB“. Izložba obuhvata 11 urbanističko-arhitektonskih projekata na 11 različitih lokacija u Beogradu, koje su mapirane kao lokaliteti koji imaju potencijal da postanu budući epicentri kulture Beograda, poput Cvetnog trga, Tašmajdana, Savskog, Zemunskog, Novobeogradskog keja, Slavije…
     
    Svako rešenje, kako se navodi u najavi projekta „Beograd 2020“, odlikuje specifični kreativni pristup koji je rezultirao utvrđivanjem specifičnosti lokaliteta kako na užem, tako i na širem nivou grada i osmišljavanjem rešenja koje na najbolji način spaja lokalne vrednosti Beograda sa vrednostima Evrope.
     
    Izložba, koja je realizovana u saradnji sa Odborom za kandidaturu Beograda za Evropsku prestonicu kulture 2020. traje do 24. marta.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE