Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nagrada Miroslav Antić uručena Tomislavu Marinkoviću

    Nagrada „Miroslav Antić“ za najbolju knjigu poezije u 2011. godini uručena je danas u Novom Sadu pesniku Tomislavu Marinkoviću za zbirku pesama „Običan život“.

    Prema obrazloženju žirija, knjiga Tomislava Marinkovića pisana je ostvarenim, spontano pročišćenim jezikom, bez suvišnog poetskog dekora, navodi se u saopštenju povodom nagrade koju dodeljuje grad Novi Sad na manifestaciji „Antićevi dani“.

    Predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović rekao je na dodeli priznanja da će gradska uprava nastaviti svake godine da daje nagradu za poeziju, kao i tradiciju održavanja „Antićevih dana“. „Miroslav Antić nije poznavao granice, ali je isto tako bio vrlo vezan za podneblje gde je živeo i to podneblje je uticalo na njega da stvara umetnost pristupačnu svakom običnom čoveku“, rekao je Jovanović.

    Zbirku pesama „Običan život“ objavio je Kulturni centar Novog Sada, a Marinković je do sada napisao nekoliko knjiga, među kojima su „Dvojnik“, „Izvesno vreme“, „Stihovi“, „Sumnja u ogledalo“, „Škola trajanja“ i „Svet na koži“. Marinković je član Udruženja književnika Srbije od 1985. godine i Srpskog književnog društva od 2007. godine. Dobitnik je i nagrade „Branko Miljković“ za knjigu „Škola trajanja“ i nagrade Sajma knjiga u Šapcu, a pesme su mu prevođene na ruski i japanski jezik.

    Manifestacija „Antićevi dani“ završava se u subotu, 17. marta, do kada će se održati niz projekcija filmova, poetskih večeri, likovnih kolonija, muzičkih nastupa i susreta učenika osnovnih škola sa pesnicima. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE