Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Izdate dozvole omogućile gradnju milion kvadrata

    Na osnovu svih izdatih dozvola u Beogradu u protekloj godini za objekte iz oblasti visokogradnje, uključujući i opštinske i republičke, omogućena je gradnja više od milion kvadrata stambeno-poslovnih objekata u glavnom gradu, rekao je za Beoinfo Milan Vuković, gradski sekretar za urbanizam i građevinske poslove.

    Prema njegovim rečima, za stambeno-poslovne objekte u 2011. godini izdate su 72 građevinske dozvole, 87 potvrda o prijemu tehničke dokumentacije za objekte preko 800 kvadratnih metara prema odredbama starog zakona, a završeno je i preko 2.500 drugih procedura. 
     
     
    – Analizom podataka za proteklu godinu, od datuma podnošenja zahteva za građevinsku dozvolu pa do okončanja postupka za izdavanje ili odbijanja, uključujući i vreme koje investitori „utroše” za pribavljanje nedostajuće dokumentacije ili korekciju, predmet je prosečno bio u proceduri 130 dana. Ukoliko pođemo od procene da je proizvodna građevinska cena takvih objekata, od gradnje, naknade za komunalne priključke i zemljište uz uređenje lokacije, prosečno oko hiljadu evra u dinarskoj protivvrednosti, može se reći da je potencijalni obrt prema dokumentima koja su izdata u 2011. na teritoriji Beograda više od milijarde evra – rekao je Vuković.

    Od primene novog zakona (septembar 2009) pa do kraja 2011. godine, Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove izdao je 135 građevinskih dozvola.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE