Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Otvoren bioskop Kulturnog centra Požega

    Ministar kulture, informisanja i informacionog društva Predrag Marković otvorio je bioskop Kulturnog centra Požega za čiju je nabavku nove audio i video opreme za prikazivanje filmova ministarstvo izdvojilo sredstva u okviru projekta „Digitalizacija bioskopa“.

     
    Kako se navodi u saopštenju ministarstva, Marković je sinoć, otvarajući bioskop rekao da je Požega „prvi u nizu gradova kojim zaokružujemo projekat koji se realizuje u ovih prethodnih godinu dana. Zakon o kinematografiji, dodatna sredstva za snimanje filmova – ali to naravno nije dovoljno. Moralo je da se pomogne i novom opremom, da se digitalizuju bioskopi u Srbiji“.
     
    „Od 10 predviđenih bioskopa za pet su već sredstva obezbeđena i uplaćena. I naravno da je prvi Požega jer ispunjava uslov – da ne morate da kažete ‘ponovo radi bioskop’ već da čestitate ljudima koji su obezbedili da sve vreme postoji bioskop, da očuvaju publiku, da okupe iz susednih gradova i iz celog ovog regiona mlade ljude sa kojima imaju filmsku ‘Interakciju’ u prethodnih šest godina. Oni su naravno zaslužili da se prvo njima vrati novac“, rekao je Marković.
     
    Pre otvaranja bioskopa ministar se susreo sa predstavnicima opštine i direktorima ustanova kulture i obrazovanja, polaznicima filmskog edukativnog centra „Interakcija“ i obišao novu kabinu sa opremom.
     
    Projektom „Digitalizacija bioskopa“ za koji je u 2011. izdvojeno 19.750.000 dinara, pored bioskopa u Požegi za koji je izdvojeno 2.800.000 dinara, obuhvaćena su još četiri bioskopa u Paraćinu, Svilajncu, Leskovcu i Tutinu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE