Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nastavlja se sa gradnjom u Beogradu

    Posle snežnih neprilika i vanrednog stanja, toplo vreme oporavilo je putare koji su sada u „petoj brzini“. Radi se na pristupnim saobraćajnicama Mosta na Adi, kako sa novobeogradske, tako i sa strane kod Banovog brda, radnici su na mostu Zemun – Borča, na obilaznici oko Beograda – od Batajnice do Kružnog puta i to na nekoliko lokacija. I mnogi radovi biće završeni već ovog proleća.
     
    Prvo se očekuje spajanje petlje „Hipodrom“ sa Požeškom ulicom. Iako je ove radove usporilo rešavanje određenih imovinsko-pravnih odnosa, vozači će direktno sa Banovog brda na novu saobraćajnicu moći da siđu već od aprila.
     
    Osim ovih, na desnoj obali Save u toku su i radovi na petlji „Radnička“ koja, iako puštena u saobraćaj, punim plućima će disati tek kada se završe sve tre etaže.
     
    Prema rečima Nenada Bajića iz Direkcije za gradsko građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, u toku je izgradnja kružnog toka i stubova za silazno-uzlazne rampe.
     
    – Konstrukcija celog kružnog toka biće završena u martu, a do kraja ove godine biće završene betonske konstrukcije šest od osam silazno-uzlaznih rampi koje vode na kružni tok – objašnjava Bajić.
     
    – Do jeseni biće završena i izgradnja stanice beogradskog metroa, stajališta javnog prevoza, liftova i stepeništa u okviru petlje. U junu će započeti rušenje postojećeg tobogana u Radničkoj ulici i izgradnja nove konstrukcije sa po tri saobraćajne trake. Do kraja godine trebalo bi da budu završeni i prilazi novoj konstrukciji Radničke ulice sa zemlje. Tačka na sve ove radove biće stavljena tokom 2013. godine.
     
    Novobeogradski pristup mostu čini izdignuta konstrukcija sa po tri saobraćajne trake, između kojih se nalazi konstrukcija Beogradskog metroa, dok se konstrukcija drumskog saobraćaja spušta na zemlju pre raskrsnice sa Bulevarom Crvene armije. U neposrednoj blizini mosta, uz tri rampe iz Ulice Jurija Gagarina biće izgrađene pešačko-biciklističke staze za pristup mostu. Radovi na izgradnji konstrukcije od mosta do sredine železničke stanice „Novi Beograd“ biće završeni do kraja ove godine.
     
     
    Na obilaznici oko Beograda radi se na petlji kod Batajnice, delu puta od Batajnice do Dobanovaca, od Orlovače do Kružnog puta, a na trasi od Ibarske magistrale do Straževice u toku su radovi na izgradnji tri velika mosta. Vozači će već u maju moći da se voze od Batajnice do Resnika. Ipak, povezivanje sa autoputem kod Bubanj potoka sačekaće 2013, dok će sve kompletno biti završeno do kraja 2014.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE