Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    RTB Bor: Prosek plata 60.000 dinara

    Ministar ekonomije Srbije Nebojša Ćirić kažee da je poslovanje Rudarsko-topioničarkog basena Bor stabilno i da ta kompanija sada redovno izvršava sve obaveze.


    „U poslednje tri godine smo uspeli da restrukturiramo RTB. Prosečna plata je blizu 60.000 dinara, povećana je proizvodnja u poslednjih nekoliko godina za nekih 20 odsto, a troškovi su smanjeni za više od 30 procenata“, rekao je on.

    Ćirić je podsetio da je RTB Bor pre par godina imao problem sa proizvodnjom i plaćanjem struje, pa čak čak i sa plaćanjem doprinosa na plate.

    Nakon neuspešnih pokušaja privatizacije RTB Bor država je odlučila da sama osposobi taj sistem.

    Srpski ministar ekonomije je istakao da je u u RTB započet veliki investicioni ciklus, koji je doveo do preporoda celog kraja i samog grada Bora.

    Gradi se nova topionica, investirana je nova rudarsku opremu, grade se dve nove flotacije bakra i za dve godine ćemo imati potpuno novi Rudarsko-topioničarski basen Bor, gde će se, umesto sadašnjih 25.000, 30.000 tona bakra, proizvodnju nekih 80.000 možda i 100.0000 tona“, rekao je Ćirić.

    Kako je 1. marta objavila zamenik generalnog direktora RTB Bor Mirjana Antić ta kompanija je u 2011. zaradila 41,69 miliona dolara. Ona je rekla da je to „pozitivan rezultat neopterećen starim dugovanjima i kamatama“ i podsetila da RTB duguje 980 miliona dolara, od čega je najveći deo nastao pre 2000. godine.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE