Kina: Promocijom kondoma manje zaraženih HIV-om

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kina: Promocijom kondoma manje zaraženih HIV-om

  Kina planira da promocijom veće upotrebe kondoma ograniči broj HIV pozitivnih u zemlji do 2015. na 1,2 miliona, objavio je Državni savet te zemlje.
   
  Trenutno u Kini ima oko 780.000 HIV pozitivnih. Do 2015. kondomi i automati za njihovu prodaju bi trebalo da budu dostupni u 95 odsto kineskih hotela i “drugih javnih mesta”, stoji u akcionom planu za ograničenje širenja zaraze HIV-om, bez objašnjenja koja su to ostala javna mesta.
   
  Takođe bi trebalo da kondome do 2015. koristi 90 odsto pripadnika “visoko rizičnih grupa” – pod kojima se obično podrazumevaju homoseksualci i intravenozni narkomani.
   
  U dotičnom planu nema procena o tome koliko se kondom danas koristi u Kini. Sve u svemu, kineske vlasti planiraju da do 2015. godine smanje za 25 odsto broj novih slučajeva zaraze HIV-om u odnosu na 2010. godinu.
   
  U Kini je, inače, ostvaren znatan napredak u pogledu zaraze HIV-om u odnosu na devedesete godine, kada je taj problem zataškavan, u isto vreme dok je na stotine hiljada siromašnih seljaka bivalo zaraženo zbog nestručnog vođenja programa prodaje krvi.
   
  U Kini se sve više ulaže u programe prevencije, nastoji da se obezbedi dostupnost antiretroviralnih lekova svima kojima su potrebni i uvode se propisi kojima bi se smanjila diskriminacija zaraženih HIV virusom.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE