Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Odluka o statusu kandidata 1. ili 2. marta

    Srbija na putu da dobije status kandidata za članstvo u EU. Nakon preporuke ministara EU, deginitivnu odluku o tome doneće 1. i 2. marta šefovi država i vlada.
     
    Posle višečasovnog zasedanja evropskih ministara, izbegnuta je blokada kandidature od strane Rumunije. Na insistiranje ostalih evropskih ministara, pre svega nemačkog, doneta je preporuka da se Srbiji odobri status kandata, a odluka je prepuštena samitu šefova država i vlada Evropske Unije, koji je sutra i prekosutra održava takodje u Briselu.
     
    Tada će ovo pitanje još jednom biti razmotreno, a predsednik Tadić kaže da još uvek postoji određena mogućnost da se jučerašnja preporuka poništi. „To je samo preporuka, ostaje još odluka Saveta EU i postoji mogućnost da se ova preporpuka poništi. Nije sve gotovo, mi nastavljamo i ovih 48 sati do sastanka Saveta EU da radimo što smo do sada radili“, rekao je Tadić za B92.
     
    Zato kaže da do sutrašnjeg sastanka koji se održava u Briselu treba i dalje raditi na sticanju statusa kandidata. On je za B92 izjavio da dobijanje takvog statusa neće biti razlog za slavlje, ali je i naglasio da preporukom ministara Evropske unije Srbija nije dobila ono što je očekivala.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE