Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Mogući zajednički projekti „Srbijagasa“ i „General Electric“-a

    Generalni direktor „Srbijagasa“ Dušan Bajatović razmatrao je danas sa delegacijom američke kompanije „General Electric“ (GE) moguće zajedničke projekte, saopšteno je iz tog javnog preduzeća.


    Bajatović sa saradnicima, i predstavnici GE, su na sastanku analizirali projekte kao što su gasne centrale, magistralni gasovodi, interkonekcije prema Rumuniji i Bugarskoj, „Južni tok“ – kompresorske stanice, podzemna skladišta gasa u Srbiji, LNG terminal u Pančevu…

    Delegacija GE, predvođena izvršnom direktorkom za Evropu Karmen Nige, izrazila je zainteresovanost za saradnju i učešće u realizaciji navedenih projekata.

    Na sastanku su analizirane mogućnosti i načini investiranja, kao i pozicioniranje te američke kompanije u projektima za koje postoji obostrana zainteresovanost.

    Delegacija GE je danas u Novom Sadu predstavila kapacitete i mogućnosti kompanije, koja je prisutna u 28 zemalja i koja zapošljava više od 300.000 ljudi, ima razvijene projekte u oblasti projektovanja, izgradnje, upravljanja i održavanja energetskih postrojenja, uređaja i sistema.

    Zajednički je ocenjeno da Srbija, realizacijom projekata koji su u planu, ima velike mogućnosti da postane energetsko čvorište i lider u regionu, pa će zajednički timovi oba preduzeća intenzivno raditi na njihovom sprovođenju. Timovi će razraditi svaki od navedenih projekata u prvom kvartalu 2012.

    Današnji sastanak je nastavak saradnje, koja je započeta krajem prošle godine, prilikom posete „Srbijagasa“ Vašingtonu i Sajmu energetike. Kompanija je u regionu već prisutna u Slovačkoj sa kompresorskim stanicama, Rumuniji sa gasnim turbinama, Poljskoj sa gasnim i naftnim turbinama i Mađarskoj sa gasnim centralama.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE