Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Izgradnja autoputa Ljig-Preljine počinje u aprilu 2012

    Izgradnja autoputa od Ljiga do Preljine počeće u aprilu, najavio je danas direktor „Koridora Srbije“ Mihajlo Mišić na sednici skupštinskog Odbora za saobraćaj i veze, koji je usvojio predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o zajmu za taj posao od 300 mil EUR između Srbije i Azerbejdžana.


    – Prvi radovi će početi na delu od Takova do Preljine – rekao je Mišić Tanjugu, dodajući da će domaće firme učestvovati u tom poslu do 49% radova.

    Odbor je usvojio i predloge zakona o potvrđivanju Sporazuma o vazdušnom saobraćaju i Sporazuma o saradnji u oblasti pomorskog saobraćaja, između vlade Srbije i Ruske Federacije.

    Azerbejdžan je početkom ovog meseca odobrio Srbiji kredit od 300 mil EUR za izgradnju autoputa na deonicama Ljig – Boljkovci, Boljkovci – Takovo i Takovo – Preljina, u dužini 40,3 kilometra.

    Mišć je, na sednici Odbora, kazao da će Srbija dodati 8 mil EUR za realizaciju projekta gradnje autoputa od Ljiga do Preljine i istakao da je veoma važno za našu zemlju da izgradi autoput od Beograda do Čačka, s obzirom na to da je Ibarska magistrala veoma opterećena.

    Na autoputu E 763 odnosno Beograd – Južni Jadran, osim što se već izvode radovi na deonici Ub – Lajkovac u dužini od 12,5 kilometara ubrzano se radi na projektnoj dokumentaciji za sve preostale deonice.

    To su Beograd – Surčin – Obrenovac dužine 25,5 kilometara, Obrenovac – Ub 26,23 km i Lajkovac – Ljig 23,98 km.

    Mišić je podsetio da Koridor 11 treba da poveže Rumuniju, Srbiju, Crnu Goru i Italiju, trasom Temišvar – Beograd – Bar – Bari.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE