Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Projekat Beograd 2020 predstavljen na Sajmu turizma

    Kulturno-turistička platforma Beograda, zajednički projekat Turističke organizacije Beograda (TOB) i projekta kandidature Beograda za evropsku prestonicu kulture 2020, „Beograd 2020“, predstavljen je na Međunarodnom sajmu turizma.
     
    Nosioci projekta, predsednik Organizacionog odbora „Beograd 2020“ Aleksandar Peković i direktor TOB Dejan Veselinov, ocenili su da platforma po ugledu na najveće svetske metropole promoviše kulturne i turističke vrednosti naše prestonice.

    Peković je rekao da je kulturna mapa glavnog grada Srbije prvi put okupila sve značajnije predstavnike kulturnih dešavanja i ustanova u prestonici, po ugledu na već postojeće agende vodećih kulturno-turističkih destinacija sveta.

    „Okupili smo se oko zajedničke ideje kako bismo u budućnosti uspeli da naš grad stavimo na mapu kulturnih prestonica, što će neminovno privući veći broj gostiju“, kazao je Peković.

    Prema njegovim rečima, ova platforma, posle potpisanog protokola o saradnji sa Beogradskim univerzitetom i Univerzitetom umetnosti, prirodni je nastavak saradnje sa kulturnim institucijama, a ovakvi projekti daju novu perspektivu Beogradu, njegovim posetiocima, ali i ljudima koji u njemu žive.

    Veselinov je rekao da TOB uspešno prezentuje kandidaturu Beograda za evropsku prestonicu kulture na sajmovima širom kontinenta. On je podsetio da je projekat „Beograd 2020“ već doprineo razvojnom turističkom potencijalu prestonice, ali pravi rezultati tek se očekuju.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE