Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Meksiko patentira vakcinu protiv heroina

    Naučnici iz Nacionalnog instituta za psihijatriju objavili su da su uspešno testirali vakcinu na miševima i da se pripremaju da ga testiraju na ljudima. Vakcina koju su patentirali u SAD deluje na način da čini telo otpornim na učinke heroina pa njegov korisnik više nema prijatan osećaj  kad ga uzima.

    U okviru istraživanja miševima je davana stalna doza heroina i kod onih koji su vakcinisani utvrđen je značajan pad u konzumiranju droge.
    „To bi bila vakcina za ljude koji su teški zavisnici i kojima druga lečenja nisu pomogla pa su se odlučili na ovu metodu kako bi se rešili zavisnosti“, izjavila je direktorka instituta Marija Elena Medina.

    Naučnici širom sveta već nekoliko godina su u potrazi za vakcinom koja bi rešavala zavisnost od droga, ali još nijedna nije u potpunosti razvijena i puštena u promet.

    Jedna grupa naučnika je u Američkom nacionalnom institutu za zavisnost od droga saopštila da je postigla veliki napredak u razvoju vakcine za kokain.

    Meksički naučnici su, čini se, bliži uspehu pa su sredstva za razvoj vakcine dobili i iz meksičkog i iz američkog budžeta.

    Meksiko, koji je veliki proizvođač opijumskog maka i njegovih derivata, suočen je sa problemom stalnog rasta broja teških zavisnika kojih je sada oko 450 hiljada. Nasilje povezano sa trgovinom drogom u Meksiku je u poslednjih pet godina odnelo 47 hiljada života.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE