Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    JDP gostuje u Ljubljani

    Jugoslovensko dramsko pozorište gostovaće sutra i u subotu u Ljubljani sa dve predstave iz svoje produkcije „Rođeni u Yu“ i „Elijahova stolica“ na sceni Slovenskog narodnog gledališča. Ovim gostovanjem JDP nastavlja turneju po regionu, posle gostovanja u bečkom Akzent teatru i Crnogorskom narodnom pozorištu u Podgorici prošlog meseca.
     
    „Elijahova stolica“ Igora Štiksa u režiji Borisa Liješevića biće izvedena sutra uveče na sceni Slovenskog narodnog gledališča, saopštilo je JDP. U ovoj predstavi, nagrađenoj na 45.Bitefu Gran prijem „Mira Trailović“ igraju Svetozar Cvetković, Vlastimir-Đuza Stojiljković, Maja Izetbegović, Renata Ulmanski, Jelena Trkulja i Bane Jevtić.
     
    U subotu slovenačka publika imaće priliku da vidi predstavu Dina Mustafića „Rođeni u YU“ koja je nastala na ličnim ispovestima glumaca koji u njoj učestvuju: Branke Petrić, Predraga Ejdusa, Mirjane Karanović, Anite Mančić, Slobodana Beštića, Gorana Jevtića, Radovana Vujovića, Milene Vasić, Marka Baćovića, Anđelike Simić. Kako je istakunuto u najavi JDP-a, to je surova, nežna, zabavna, tužna, bolna, lekovita predstava o zanosima koji se nisu ispunili i uspomenama koje se ne mogu zaboraviti, o iskrenoj veri i manipulaciji, o mržnji i ljubavi.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE