Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Razmenite svoje bespotrebne stvari za nešto što vam stvarno treba

    Dom omladine Beograda od ovog vikenda pokrenuće nov program pod nazivom „Razno ZArazno“ čija je osnovna zamisao razmena ideja i kreativnosti, polovnih i ručno izrađenih predmeta, garderobe, nameštaja, nakita.
     
    Od nedelje 26. februara, jednom mesečno od 11 do 17 sati u Sali Amerikana dešavaće se program koji su osmislile mlade umetnice Ana Zarubica i Jelena Petošević.

    Kako je najavio DOB, Sala Amerikana transformisaće se u otvorenu pijacu za razmenu predmeta ili dobrih ideja.
     
    Ulaz je slobodan a „Razno ZArazno“ je pre svega maštovita zabava ljudi koji razmenjuju iskustvo, ideje, prošlost za budućnost, razno za razno.

    Tokom ovog programa biće organizovano i nekoliko kreativnih radionica koje će voditi mladi umetnici: dizajniranje odeće, pravljenje predmeta, izrada muzičkih instrumenata od recikliranih materijala.

    Učešće u radionicama najavili su Želimir Barić, Duboka Ilegala, Shazalakazoo, Maja Đorđević, Dušan Lazarević, Cirkusfera, Jelena Bogavac, Minja Bogavac, Ivan Gavrilović, Jelena Petoševic, Ana Zarubica.

    Prema rečima autorki projekta, potrošačko društvo nepotrebno gomila predmete, zatrpava životni i ekološki prostor neprestanom trkom za novim dok umetnost teži da pruži odgovor recikliranjem predmeta kojima stvara novu namenu i karakter.
     
    Prema najavi autorki u okviru primenjenih radionica od starih stvari praviće se nove, od stare garderobe nova garderoba ili potpuno druge stvari poput jastuka, lustera, lampi, zavesa.

    – Koristeći se osnovnim alatima, uz pomoć starih zanata kojih je sve manje a koji pokazuju kako se nešto popravlja i čuva, mogu nastati predmeti sa novom vrednošću koja se ne meri novcem. Veština nadoknađuje nedostatak novca, a novonastali predmeti usrećuju ljude. U radionici u kojoj je sve moguće želimo da podstaknemo ljude da se „zaraze“ dobrim idejama, da stvaraju i saznaju, cilj je da se podsetimo kako nastaje lepota – poručuju autorke projekta.

    Najkreativniji radovi biće tokom meseca izloženi u Domu omladine a najbolji će biti nagrađen.
     
    Nagrada je održavanje samostalne izložbe u DOB.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE