Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    (VIDEO) Vraćene crvene cipelice iz filma „Čarobnjak iz Oza“

    Crvene cipelice koje je Džudi Garland nosila u filmu “Čarobnjak iz Oza“ iz 1939. godine vraćene su američkoj Akademiji za film koja planira da ih kasnije ove godine izloži u novom muzeju.
     
    Iz Akademije za film i nauku saopšteno je da su crvene cipelice – koje su jedan od preostala četiri para – dobavljene uz pomoć holivudskog glumca Leonarda Dikapria i reditelja Stivena Spilberga.
    Ove cipelice je nosila Džudi Garland u ulozi devojčice Doroti u sceni u kojoj ona tri puta lupi petama da bi se vratila svojoj kući u Kanzas iz zamišljene zemlje Oz.

    Njih je aukcijska kuća “Profiles in history“ pokušala da proda na aukciji u decembru po početnoj ceni od dva miliona dolara, ali nisu uspeli. Akademija, koja organizuje godišnju nagradu Oskar, saopštila je da su Dikaprio i Spilberg predvodili grupu “anđeli donatori“, kako bi nabavili cipelice za muzej koji Akademija planira da otvori. Akademija nije saopštila koliko su cipele plaćene.

    “Leovo strastveno vođstvo nam je pomoglo da cipele dovedemo kući“, rekao je Rojtersu jedan od članova Akademije Daun Hadson. “To je predivan poklon za projekat muzeja i odlična prezentacija onoga što smo nekada radili“, dodao je on.

    Cipele, koje će se naći u muzeju, obeležene su sa “# 7 Džudi Garland“. Jedan par ovih cipela nalazi se u Smitsonijan muzeju u Vašingtonu, drugi par je kod privatnog kolekcionara, dok je treći ukraden iz muzeja Džudi Garland u Minesoti. Akademija i oblasni muzej umetnosti u Los Andjelesu objavili su da planiraju da u oktobru otvore izložbu nekadašnjeg “blaga“ filma.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE