Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Fotografija iz Jemena fotografija godine

    Portret žene sa velom, koja grli ranjenog rođaka, koji je u Jemenu snimio španski fotograf Samuel Aranda za „New York Times“ dobila je najznačajniju nagradu za fotografiju za 2011 – „World Press Photo”.
     
    Fotografija je zabeležila momenat tokom sukoba u Jemenu kada su demonstranti koji su tražili odlazak predsednika Alija Abdulaha Saleha, iskoristili džamiju u Sani za poljsku bolnicu, prenosi Rezteers.
     
    Žiri takmičenja rekao je da fotografija istovremeno govori i o „arapskom proleću“.
     
    „Pobednička fotografija pokazuje prodoran, saosećajan trenutak, ljudske posledice na širokom planu i događaj koji i dalje traje“, rekao je predsedavajući žirija koji je Arandi dodelio nagradu za fotografiju 2011.
     
    „Mi verovatno nikada nećemo saznati ko je ova žena koja grli ranjenog rođaka, ali njih dvoje zajedno postaju živa slika hrabrosti običnih ljudi koji su pomogli u stvaranju važnog poglavlja u istoriji Bliskog istoka“.
     
    „World Press Photo“ je nezavisna i neprofitna organizacija sa sedištem u Amsterdamu. Osnovana je 1955. godine i svake godine dodeljuje najveće i najprestižnije nagrade u oblasti fotografije u više kategorija.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE