Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Zima zaustavila lov

    U jednom od najvećih lovišta Srbije „Južni Kučaj IV“, površine 26.360 hektara, zbog zime i visokog snega sa smetovima, odlukom Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede, obustavljene su sve vrste lova.


    „Nastojimo i uz nadčovečanske napore, uspevamo da hranilišta na terenu budu puna kabaste hrane i žitarica, pre svega za visoku divljač, jelensku i srnecu, divlje svinje“, izjavio je direktor Šumskog gazdinstva „Južni Kučaj“ iz Despotvca, koje gazduje lovištem, Ranko Šikanja.

    Uz napomenu da ovo lovište nije ograđeno pa divljač ima hrane i u prirodi, Šikanja je napomenuo da opasnost za divljač, u ovim uslovima, prestavljaju vukovi, lisice, šakali…

    „Koliko možemo da priđemo i vidimo, do sada nisu primećene velike štete od vukova“, rekao je Šikanja. On je dodao da će, kada se bude moglo, komisije koje su formirane po nalogu ministarstva obići teren i utvrditi dali je bilo štete.

    Šikanja je napomenuo da je u lovištu i pet mrcilišta, čija je funkcija da spreče napad vukova na divljač.

    U ovom lovištu nalaze se i trajno zaštićene vrste divljači: ris, medved, sivi i orao krstaš, divlji golub.

    Lovište „Južni Kučaj IV“ se nalazi na nadmorskoj visini od 700 do 1.000 metara, a prava atrakcija je lov na vuka zbog koga dolaze lovci iz Austrije, Francuske, Finske, Norveške, Mađarske…

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE