Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Petrović: Osvajamo Afriku i Bliski istok

    Srbija može dobro da sarađuje u oblasti agrara i prehrambene industrije sa afričkim i zemljama Bliskog istoka sa kojima ima veliko istorijsko prijateljstvo.


    To je izjavio ministar poljoprivrede i trgovine Dušan Petrović.

    On je, otvarajući prvi internacionalni sajam hrane i pića „Fudreks“, istakao da je to prilika da Srbija profesionalnim kupcima iz više od 17 zemalja sveta pokaže „kako ima dobru hranu i piće“.

    „Veliki broj farmera u Srbiji teško radi i proizvodi dobre sirovine, a sposobni i preduzimljivi ljudi ih prerađuju u vrhunske prehrambene proizvode“, naglasio je Petrović.

    On je napomenuo da Srbija trenutno većinu svog agrarnog izvoza plasira u zemlje EU te da je neophodno osvajati i nova tržišta.

    Sajam je okupio više od 120 profesionalnih inostranih kupaca iz 15 zemalja. Kupcima je predstavljeno više od 70 srpskih kompanija sa oko 100 domaćih prehrambenih brendova.

    Manifestacija na Beogradskom sajmu će trajati do 12. februara i za proizvođače iz Srbije će biti prilika, kako su istakli organizatori, da „otvore vrata“ novih tržišta, pre svega u zemljama Afrike.

    Direktor sajma „Fudreks“ Zoran Đukanović kazao je da će posle svečanog otvaranja prvi sajamski dan biti isključivo poslovni, za profesionalne kupce, dok će šira publika moći da vidi i degustira prehrambene proizvode od 10. februara.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE