Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Konkursi za prvu pesničku zbirku i esej o Disu

    Gradska biblioteka „Vladislav Petković Dis“ saopštila je da je raspisala tri konkursa, za prvu pesničku zbirku, za najbolji esej o Disovom stvaralaštvu i za literarne radove učenika osnovnih i srednjih škola u Moravičkom okrugu.
     
    Rezultati konkursa, koji su otvoreni do 10. aprila, biće poznati do 20. maja, navodi se u saopštenju biblioteke. Nagrade će biti dodeljene u okviru pesničke manifestacije „Disovo proleće“, koja se već 49 godina zaredom održava u Čačku, u organizaiciji biblioteke, u čast poezije Vladislava Petkovića Disa koji je rođen u tom gradu. 

    Za prvu pesničku zbirku, napisanu na srpskom jeziku, mogu konkurisati autori do 31 godine, sa najmanje 30 pesama, a po oceni stručnog žirija autoru najboljeg rukopisa biće dodeljena plaketa „Mladi Dis“, a biblioteka će mu štampati knjigu poezije u svojoj ediciji „Tokovi“. 

    Pravo učešća na konkurs za esej o pesniku Disu i njegovom stvaralaštvu imaju mladi književni kritičari, studenti, postdiplomci i učenici, a biblioteka će novčano nagraditi najbolje. Pravo na učešće za konkurs literarnih radova imaju svi učenici osnovnih i sređih škola Moravičkog okruga, a tema je slobodna, u formi poezije ili kraćih proznih sastava. Tri najbolja rada iz svake oblasti, po oceni stručnog žirija, biće nagrađeni i objavljeni u časopisu „Disovo proleće“, navodi se u saopštenju Gradske biblioteke „Vladislav Petković Dis“.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE