Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Petrović: snabdevanje hranom pod kontrolom

    Ministar poljoprivrede i trgovine Srbije Dušan Petrović izjavio je da je situacija sa sanbdevanjem namirnicama u zemlji „pod kontrolom“.


    Petrović je kazao da će i ova sedmica biti teška zbog niskih temeratura i snega.

    „Mislim da smo učinili sve prethodne radnje i nužne korake kako bismo angažovali sav kapacitet koji zemlja ima, i izborićemo se“, kazao je Petrović.

    On je ocenio da vlada i državne institucije čine sve što mogu da ljudima omoguće normalan život u ovoj situaciji i dodao da su za snabdevanje ključni očišćeni putevi. 
     
    „Vladina odluka o proglašenju vanredne situacije omogućiće da se angažuje sva potrebna mehanizacija kako bi se ljudima u Srbiji omogućila neometana komunikacija“, kazao je Petrović. 
     
    On je podsetio da je 70.000 ljudi u Srbiji živi u područjima odsečenim od puteva zbog hladnog vremena i obilnih snežnih padavina.

    Robne rezerve spremne

    Direktor Republičke direkcije za robne rezerve Goran Tasić izjavio je da do sada nije bilo zahteva za vanrednom isporukom životnih namirnica područjima koja su ugrožena snežnim padavinama. 
     
    „Robne rezerve raspolažu dovoljnom količinom životnih namirnica u koje spadaju brašno, ulje, šećer, mleko u prahu, a koje mogu da isporuče najugroženijim, ali do sada Štab za vanredne situacije nije zahtevao tako nešto“, kazao je on. 

    Tasić je kazao da su Robne rezerve spremne za vanredne situacije tokom čitave godine i podsetio da je po odluci Vlade Srbije od petka, 3. februara, u 29 najugroženijih opština i gradove Kraljevo i Novi Pazar distribuirano gorivo radi raščišćavanja zavejanih puteva. 

    Ugroženim područjima upućeno je 332.500 litara dizel goriva D-2, 7.000 litara bezolovnog benzina i 5.000 kilograma ulja za loženje. 

    Vlada Srbije proglasila je sinoć vanrednu situaciju na teritoriji cele zemlje zbog snežnih padavina i veoma niskih temperatura.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE