Uredite sobu za troje dece

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Uredite sobu za troje dece

  Prava je sreća imati troje dece. Меđutim, problem može da predstavlja kako da ih smestite u jednu sobu, ako imate manjak prostora  stanu, i zadovoljite njihove različite potrebe. Od velike važnosti je i to kog su pola deca, i koja je razlika u godinama. Veća raznovrsnost u tom pogledu dodatno komplikuje ionako zahtevan i odgovoran zadatak.

  Ako su godine starosti iste, ili sa “prihvatljivim” razmacima, onda je i posao malo jednostavniji. Najbolje bi bilo da svako dete dobije zasebnu sobu, ali je to za većinu naših roditelja nemoguća misija. Ako deca moraju da se smeste u jednu prostoriju, odaberite veću spavaću sobu. Pritom vodite računa o njenoj orijentaciji prema stranama sveta, osvetljenosti, mogućnosti za adekvatno provetravanje. Najnepovoljnija je soba sa severnom orijentacijom, jer je i najhladnija. Sobe sa drugim orijentacijama su prihvatljive. Najveći problem može da predstavlja nedostatak prostora. To nije tako izraženo kada su deca mala, ali se povećava kada porastu.
   
  Podela sobe na zone
   
  Zajednička soba za troje dece bi trebalo da bude tako uređena da se nijedno dete ne oseća “ugroženim” zbog nedostatka prostora. Dok su deca manja, to ne predstavlja problem, jer deca vole da se zajedno igraju, a i noću se manje plaše kada su zajedno. Međutim, kada porastu, do izražaja dolazi potreba za privatnošću. Lične osobine i potrebe su tada više istaknute, naročito kada su deca suprotnog pola. Stoga je poželjno da se soba funkcionalno pregradi, kako bi svako dete imalo svoj kutak. Pregrađivanje ne mora da se postigne fizičkim pregradama u obliku zidova, već adekvatno postavljenim nameštajem.

  Bez obzira na veličinu, osnovno je da dečju sobu podelite na glavne zone.
   
  Funkcionalni kreveti
   
  Dok su deca mala, odnosno bebe, morate da nabavite tri kreveca. Postavite ih tako da stoje jedan pored drugog. To je u slučaju da se radi o blizancima, ili o deci sličnog uzrasta, sa malom razlikom u godinama.

  Kada deca malo porastu, situacija je drugačija. Potrebno je da za njih nabavite krevete standardne veličine, kao za odrasle. Ali, to bi bilo neekonomično u pogledu iskorišćavanja prostora. Jer, kreveti bi zauzeli celu sobu, pa biste na taj način dobili samo spavaonicu, a u sobi je potrebno da se odvijaju i druge aktivnosti. Zato je najbolji krevet na rasklapanje za tri osobe, gde se kreveti kao fioke pomoću točkića izvlače jedan ispod drugog. U sklopljenom stanju, kreveti za tri osobe zauzimaju površinu jednog. Slobodna površina sobe će u tom slučaju da bude prilično prostrana, pa može da posluži kao odgovarajuće mesto za igru. Najviši krevet može da ima i merdevine sa strane, ali i ne mora. To zavisi od dizajna samog nameštaja, i od vašeg ukusa.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE