Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Paraćin: Opština pomaže treći pokušaj vantelesne oplodnje

    Kako bi promenila negativnu demografsku sliku, ove godine paraćinska opština prva je u Pomoravlju izdvojila sredstva iz budžeta za finansiranje trećeg pokušaja vantelesne oplodnje za parove bez dece.
     
    U proteklih deset godina broj stanovnika u Paraćinu smanjio se za četiri hiljade.
     
    Šef porodilišta Olgica Kaličanin kaže da to nije dovoljno da se zaustavi trend bele kuge, jer još uvek postoji negativni priraštaj.
     
    Iz gradske kase biće plaćeni celokupni troškovi parovima bez dece čiji mesečni prihodi nisu veći od tri prosečne zarade u Srbiji.
     
    Načelnik Odeljenja za javne službe Jasmina Vidović kaže da postoji interesovanje kod parova koji pitaju kakvi su uslovi i šta je potrebno od dokumentacije. Ona je dodala da su, za sada, imali jedan zahtev koji je pozitivno rešen.
     
    Parovi kojima je  vantelesna oplodnja jedina šansa da postanu roditelji mogu sami da odaberu kliniku u kojoj će obaviti postupak, a opština plaća iznos koji je propisan na Ginekološko-akušerskoj klinici u Beogradu. U toku prošle godine sredstvima iz Fonda zdravstvenog osiguranja 65 parova iz Pomoravskog regiona uradilo je vantelesnu oplodnju.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE