Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Belgija: Žene bi trebalo da uklone PIP implante

    Ministarka zdravlja Belgije Loret Onkelinks savetovala je Belgijanke, koje su ugradile implante za grudi francuske kompanije PIP, da ih uklone.
     
    Navodeći da postoji „ogroman rizik od njihovog pucanja“, Onkelinks je preporučila „uklanjanje implanata u razumnom roku, bez neke posebne hitnosti“, preneo je AFP.
     
    Belgijske zdravstvene vlasti su do sada ženama sa ugrađenim francuskim implantima samo preporučile da odu na kontrolu grudi i da, ukoliko postoji bilo kakav znak curenja ili pucanja, zatraže od lekara vađenje implanata.
     
    U Belgiji je ugrađeno najmanje 670 PIP implanata.
     
    Žene koje odbiju da im se izvade implanti, treba da idu na pregled magnetnom rezonancom na svakih šest meseci, rekla je Onkelinks, a to savetuje i Vrhovni zdravstveni savet.
     
    Procenjuje se da je u svetu ugrađeno više od 400.000 implanata za grudi koje je proizveo PIP. Iako su implanti nosili oznaku CE („Europen Conformity“), koja garantuje da je proizvod u skladu sa evropskim standardima i koja je obavezna za sve proizvode koji se prodaju u Evropi, 2010. godine je otkriveno da je za njihovo punjenje korišćen industrijski silikonski gel koji ne odgovara standardima.
     
    Italijanski tužioci u Torinu u decembru prošle godine pokrenuli su istragu protiv Žan-Kloda Masa, osnivača kompanije PIP, osumnjičenog za prodaju proizvoda opasnih po zdravlje.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE