Pronađena violina sa "Titanika" ?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Pronađena violina sa “Titanika” ?

  Violina koju je svirao vođa orkestra sa “Titanika” Volis Hartli dok je brod tonuo navodno je pronađena, preneli su britanski mediji.


  Prema pisanju ”Daily mail”-a stručnjaci koji su bili angažovani da pronađu čuvenu violinu sada pokušavaju da utvrde da li je pronađeni instrument zaista Hartlijev, koji je poginuo sa ostalm članovima orkestra.

  Rezultati provere bi trebalo da budu poznati do kraja godine. Ako se dokaže da je violina zaista pripadala Hartliju, mogla bi da postane najskuplji predmet sa “Titanika” koji će biti prodat na aukciji.

  Čitav orkestar sa “Titanika” ušao je u istoriju nakon odluke da nastavi da svira iako brod tone. Skoro sve što je posedovao Hartli od stvari je pronađeno – odeća, prsten, olovka, zlatna tabakera, srebrna kutijica za šibice, sat sa lancem, kao i par makaza koje su vraćene njegovom ocu, međutim violina nije pronađena.

  Veruje se da je violina nakon nesreće data njegovoj verenici Mariji Robinson, jer u njenom dnevniku iz 1912. godine stoji koncept pisma vlastima u Kanadi – gde je odneto telo njenog verenika nakon što je pronađeno – da joj pošalju ovaj instrument.

  Mediji ne prenose gde je violina pronađena, niti kako.

  Nakon što je “Titanik” potonuo 15. aprila 1912. godine tadašnji mediji su pisali da je telo vođe orkestra pronađeno sa violinom privezanom na grudi.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE