Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Premijera „Đavolijade“ u Šabačkom pozorištu

    Šabačka publika uživala je u predstavi „Đavolijada“. Ovo je prva ovogodišnja premijera Šabačkog pozorišta i šesta predstava koju je poznati reditelj Nikita Milivojević radio u ovom gradu.
     
    Kada je u firmu u kojoj radi došao novi direktor, u životu knjigovođe Korotkova, počeli su da se prepliću stvarnost i fikcija. Na svakom koraku pojavljivalo se nešto besmisleno.
     
    „Ja igram Korotkova u ovoj predstavi koja je sjajna. Ovo je moj prvi profesionalni angažman“, kaže glumac Miloš Vojnović.
     
    Šibice umesto plate, otkaz, susreti sa neobičnim ljudima, samo su neke od epizoda iz života knjigovođe Korotkova.
     
    Direktor šabačkog pozorišta Zoran Karajić kaže da je ovo priča o zbunjivanju u stvarnosti, priča o tome šta je zdrav razum, šta je moguće, a šta nemoguće. Lutke koje govore, glumačka igra u holu, gledaoci na sceni, samo su neki od elemenata devedesetominutne predstave. Publika kaže da je predstava moderna i da ima puno skrivenih stvari koje mogu da se otkriju samo ako se dobro gleda i ako se punim srcem uživa.
     
    Iako priprema predstavu za Šekspirov „Glob Teatar“ u Londonu, Nikita Milivojrvić, dva puta dnevno bio je na probama u Šapcu.
     
    „Čovek ide tamo gde mu je lepo, gde je dobrodošao i gde se oseća dobro. Mislim da je to jedan od razloga što sam ja ovde. Posrećile su nam se neke predstave, volimo da sretnemo jedni druge“, kaže poznati reditelj.
     
    Jedanaestočlana glumačka ekipa predstavu je pripremala skoro tri meseca. Aneta Tomašević, glumica kaže da je Nikita Milivojević poznat kao reditelj koji mnogo voli glumce i to nesebično pokazuje time što brižljivo svaki lik razradi sa glumcem koji ga tumači.
     
    „Glumcima je dozvoljeno da predlažu, maštaju i da se igraju, što je suština ovog posla“, kaže Aneta.
     
    Pored režije, Nikita Milivojević bio je zadužen i za dramatizaciju, scenografiju i izbor muzike. Njegove predstave koje je radio u Šapcu, nastavile su život i u Đavolijadi, jer je delove scenografije koristio i za priču Mihaila Bulgakova.
     
     
     
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE