Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    EIB: Srbija napredovala u realizaciji projekata u oblasti transporta

    Srbija je ostvarila značajan napredak u realizaciji projekata u svim oblastima transporta, ocenila je Evropska investiciona banka (EIB), koja će sa 100 miliona evra učestvovati u obnovi srpskih puteva, saopštilo je Ministarstvo za infrastrukturu i energetiku.

    Šef sektora za Sloveniju, Hrvatsku i zapadni Balkan u EIB Dominik Kurben je prilikom posete ministru za infrastrukturu i energetiku Milutinu Mrkonjiću izrazio zadovoljstvo napretkom u oblasti transporta.

    Evropski bankari su se interesovali posebno za projekte na železničkom Koridoru 10 i za deonicu Stara Pazova-Novi Sad, dvokolosečnu prugu kojom bi vozovi trebalo da idu brzinom većom od 160 kilometara na čas, železničku infrastrukturu i izgradnju deonica na putnom Koridoru 10 (E75 i E80).

    Ministar Mrkonjić je goste obavestio o projektu sanacije puteva u Srbiji i o inicijativi Svetske banke (SB) i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) da bude formiran jedan fond za te potrebe sa čime su se saglasili predstavnici EIB, koji će učestvovati u tom projektu. Prema saopštenju, već postoji saglasnost da EIB, SB i EBRD zajednički finansiraju sanaciju puteva u Srbiji sa po 100 miliona evra.

    U poseti srpskom ministru bili su i šef EIB u Beogradu Andreas Beikos, te generalni direktor „Železnica Srbije“ Milovan Marković.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE