Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Recikliraćemo i tetrapak iz regiona

    Privatno preduzeće „Brzan plast“ u Batočini u martu će otvoriti prvi Regionalni centar za reciklažu višeslojnih kartonskih kutija.


    Ovo će biti prvi Centar na području bivše Jugoslavije, gde će se reciklirati tetrapak iz svih zemalja nekadašnje SFRJ, ali i drugih u okruženju, rekoa je ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić.

    Kako kaže, samo u Srbiji se godišnje na deponije odloži 16.000 tona višeslojnih kartonskih kutija.

    „U ovom centru biće novih 30 radnih mesta, a u celoj reciklažnoj industriji, koja ranije nije ni postojala,do kraja mandata ove vlade biće zaposleno od 8.000 do 10.000 radnika“, kazao je Dulić. 
     

    Predsednik te opštine Radiša Milošević, objasnio je da ugovor znači da će preduzeće biti oslobođeno komunalne takse, građevinske takse, kao i oslobađanja plaćanja dela troškova za izdavanje građevinske dozvole, a zausvrat opština dobija 30 novih radnih mesta. 
     

    Direktor „Brnaz plasta“ Rade Simić, izjavio je da ukupna investiciona ulaganja u projekat Regionalnog centra za reciklažu tetrapaka iznose 2,5 miliona evra i da je najveći ulagač kompanija „Tetrapak“ sa kojom su ranije potpisali ugovor o partnerstvu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE