Beograd: Alžirski lekari na VMA

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Beograd: Alžirski lekari na VMA

  Na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu u ponedeljak je počeo trogodišnji program usavršavanja 15 alžirskih vojnih lekara, a prvu dvojicu, potpukovnike Kamlija Ahmeda i Belunesa Ferida, primio je načelnik VMA, brigadni general Marijan Novaković.


  Ahmed i Belunes pohađaće trogodišnje specijalističke studije iz oblasti vazduhoplovne medicine i epidemiologije, saopštila je VMA.

  Novaković je izrazio veliko zadovoljstvo činjenicom da je ovaj program osmišnjen i ugovoren u veoma kratkom roku, zahvaljujući izuzetno dobroj saradnji ministarstava odbrane Srbije i Alžira.

  Istakao je da je VMA, kao zdravstvena, obrazovna i naučnoistraživačka institucija i najveća vojna bolnica u ovom delu Evrope, pravo mesto za alžirske vojne lekare da usvoje nova znanja koja su usaglašena sa svetskim standardima i trendovima u oblasti vojne medicine.

  Pored vazduhoplovne medicine i opšte epidemiologije, programom je predviđeno usavršavanje alžirskih vojnih lekara u sledećim oblastima: taktička organizacija službi za vojno zdravstvo, vojna higijena, ABH zaštita, vojna epidemiologija, vojno snabdevanje i pomorska medicina.

  Programi, u trajanju od tri meseca do tri godine, biće izvođeni na srpskom i engleskom jeziku.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE