Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Prvi put sa detetom u pozorištu

    Odlazak u pozorište sa detetom može biti predivno iskustvo. Međutim, obzirom na određeno ponašanje i disciplinu koju zahteva boravak u pozorištu za vreme predstave, verovatno će biti potrebno unapred se pripremiti za odlazak na prvu predstavu. Evo nekoliko predloga kako se pripremiti za novo uzbudljivo iskustvo :
     
    – Potražite predstavu čiji bi sadržaj i tema mogli zainteresovati dete. Ako dete voli životinje, neka to bude izvođenje neke basne ili neka makar scenario uključuje životinju. Ako voli bajke, najbolje je pogledati izvođenje neke od popularnih bajki. Ako dete voli da peva i generalno voli muziku, možda je najbolje početi sa dečjim mjuziklom, baletom, ili kratkim koncertom.
     
    – Strpljivo objasnite detetu kako se treba ponašati u pozorištu. Recite mu da se tamo treba mirno da sedi dok traje predstava, kada treba aplaudirati, i recite mu da možete izići ako mu se ne bude svidelo.
     
    – Mnoga deca se izvrsno snalaze u pozorištu, ali treba deci dozvoliti i donekle neformalno ponašanje. Ne očekujte da će mirno sediti ili da neće postavljati pitanja i pokušavati razgovarati tokom predstave.
     
    – Doživljaj će biti potpuniji ako im dozvolite da se izaberu šta će obući pre predstave. Neka to bude poseban događaj koji željno iščekuju i kojem se raduju.
     
    – Često deca imaju poteškoće da vide celu pozornicu, jer mnoga pozorišta nemaju sedišta prilagođena deci. Neka u tom slučaju sedi u vašem krilu. Biće mu ugodnije, a doživljaj potpuniji ako bude mogao videti sve što se dešava na pozornici.
     
    – Ako glumci dele autograme nakon predstave, nemojte to propustiti. Tako će dete imati dragu uspomenu i ponovno će poželeti da ide na predstavu.
     
    – Nagradite dete za lepo ponašanje za vreme predstave. To će biti signal da je učinilo nešto dobro za sebe, nešto zbog čega može biti srećno i ispunjeno.
     
    – Ne preporučuje se voditi decu mlađu od tri godine u pozorište, dok je za bioskop preporučena donja granica pet godina starosti.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE