Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ovo je najčitaniji tekst na Bizlife portalu u 2011.

    Zemljotres u Japanu i njegove posledice bile su jedna od najčešće pominjanih tema u 2011. godini. Istovremeno sa vestima iz Fukušime stizale su informacije i o tome šta ga je izazvalo. Dok je jedan broj naučnika objašnjavao to iz ugla geologije, drugi deo javnosti bio je više okrenut teoretisanju o mogućoj zaveri.
     
    Tekst na ovu temu je bio i najčitaniji na našem portalu u ovoj godini. Pročitajte ga u celosti.
     


     
    Da li je zemljotres u Japanu veštački izazvan?
     
    Zemljotres u Japanu podstakao je brojne teoretičare zavere da odgovornost za ovu katastrofu prebace na čest predmet njihovih priča, američki program HAARP za istraživanje atmosfere na Aljasci.
     

     
    Naime, prema njihovim tvrdnjama, HAARP je proradio u ponoć 9.marta nakon više od nedelju dana neaktivnosti i počeo snažno emitovati elektromagnetske talase. Ovaj program je prema njihovim rečima, kriv i za ovu nesreću, nakon što je optužen i za nedaće u Australiji s poplavama i ciklonom, a i za prošlogodišnju dramu s islandskim vulkanom.
     
    Da podsetimo, i venecuelanska televizija ViVe objavila je, krajem januara ove godine, citirajući navodni izveštaj ruske mornarice, saopštenje za javnost u kojem se navodi da su potres jačine sedam stepeni na Haitiju uzrokovale SAD svojim eksperimentalnim testiranjima talasnog sistema. Ti eksperimenti, navodilo se u tom saopštenju, takođe bi mogli prouzrokovati „anomalije u vremenskim prilikama, pa tako i poplave, suše i uragane“. Na veb stranici TV stanice stoji i da je američki program HAARP, takođe kriv za zemljotres od 9. januara u Kaliforniji, a mogao bi biti i za 7,8 stepeni jak potres u Kini koji je 2008. odneo 90 000 života.
     
    Novinar Benjamin Fulford, koji i živi u Japanu, dao je Projektu Camelot intervju još prošle godine, tvrdeći da će Japan biti uništen jer ne želi predati vlast u ruke nevidljive vlade koja želi pokoriti svet. Japanci su oduvek bili ponosan i pomalo tvrdoglav narod, tako da je teško i pomisliti da bi mogli nekome predati svoju zemlju.
     
    Stoga, tvrde teoretičari zavere, Japancima prete već zadnje četiri godine, a probni potres dogodio se 2007 godine u Niigati, takođe u blizini nuklearke. Ipak, taj je bio značajno manjeg intenziteta i štete nisu bile velike, no nakon toga u nekoliko je navrata nebo nad Japanom bilo prekriveno oblacima koji su, najblaže rečeno, čudnog izgleda.
     
     

     
     

     
    Kako Japanci i dalje nisu popuštali, kaže teorija, odlučeno je da se ugrozi celokupna privreda i to na najjednostavniji način – velikom prirodnom katastrofom, koja neće izgledati čudno, s obrzirom da je Japan područje gde se tlo često trese. 
     
    Evo što kaže Fulford, uz prilično zanimljive snimke neba nad Japanom nekoliko sati pre potresa i cunamija.
     
     

     
    Šta je u ovoj priči tačno i da li je ovo još jedna od „onih priča“ iz domena teorija zavere, procenite sami.
     
    O HAARP projektu
     
    HAARP (skraćeno od High Frequency Active Auroral Research Program), Program aktivnog auroralnog istraživanja visoke frekvencije) je istraživački projekat koji želi da „razume, stimuliše i kontroliše procese u jonosferi koji mogu da izmene učinak komunikacionih i sistema za nadgledanje“. Započet je 1993. godine i predloženo je da traje 20 godina.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE