Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Hiljadu Holanđanki ugradilo sumnjive implante

    Portparol zdravstvene službe izjavila je da je jedna holandska kompanija kupila implantate od francuske firme „Poli implant proteze“ (PIP), koja je bankrotirala 2010. godine nakon intervencije francuskih vlasti, i prodala ih u Holandiji pod novim imenom – „M-implantati“.
     
    „Procenjujemo da oko 1.000 žena u Holandiji ima te implantate. Savetovali smo im da se konsultuju sa svojim lekarima“, rekla je portparol Dajen Buhuijs.
     
    Ona je odbila da saopšti ime holandske kompanije.
     
    Kompanija PIP, koja je nekada bila treći najveći svetski proizvođač proteza za grudi, optužena je da je za njihovu izradu koristila silikon industrijskog, a ne medicinskog kvaliteta. Implantati su prodavani u evropskim i latinoameričkim zemljama.
     
    Osnivač kompanije Žan Klod Mas prodavao je proteze po nižoj ceni zato što je koristio jeftiniji, neprovereni silikon.
     
    Zdravstveni zvaničnici kažu da nema dokaza da implanti kompanije PIP povećavaju rizik od raka, ali da je utvrđen povišen procenat pucanja, što može da dovede do upale i iritacije tkiva.
     
    Vlasti u Francuskoj apelovale su da 30.000 žena uklone ove implante, dok su zdravstveni zvaničnici u drugim državama, poput Britanije i Brazila, preporučili ženama da obave preglede kod svojih lekara.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE