Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Osnovan novi sajt sa e-knjigama

  Osnivači sajta za decu “Mala biblioteka“ pokrenuli su novi poduhvat- sajt “iBiblioteku“ čiji je cilj predstavljanje književnih, umetničkih i naučnih sadržaja u svim postojećim elektronskim oblicima.

  U saradnji sa piscima i izdavačima „iBiblioteka“ objavljuje elektronske knjige, audio knjige, pozorišne predstave, dokumentarne i igrane filmove.

  ,, Posebna poslastica sajta su takozvane igrane knjige koje predstavljaju istovremeno i elektronski i zvučni zapis knjige, gde su svoje knjige često pročitali za ‘iBiblioteku’ sami pisci”, navodi se u saopštenju preduzeća “Interplov“ iz Londona, koje je osnivač sajta.

  Među pročitanim igranim knjigama su dela Ljubomira Simovića, Duška Kovačevića, Mirjane Vukmirović, Vuka Draškovića. Tu su i dela najpoznatijih srpskih i jugoslovenskih pisaca od Selimovića do Bore Ćosića, Aleksandra Novakovića, Vaska Pope, Borislava Pekića, Miloša Crnjanskog, Davida Albaharija, Ivana V. Lalića. Objavljena dela uključuju teme iz književnosti, istorije, pesništva i nauke.

  Radovi u “iBiblioteci“ se kupuju po, kako se navodi, ,, veoma niskim cenama, gde je najveći deo prihoda od prodaje pojedinačnih radova namenjen samim piscima i stvaraocima. Pokušavamo da izgradimo održivu platformu koja je korisna piscima i stvaraocima, a dugoročno doprinosi jeziku i kulturi kako u matičnim zemljama, tako i u rasejanju”.

  Sadržaji “iBiblioteke“ su prilagođeni prosečnom korisniku prosečnog računara u zemljama bivše Jugoslavije. Istovremeno “Interplov“ razvija sadržaje i izdanja za Kindle i iPad korisnike, koji se očekuju da će biti dostupni u 2012. godini.

  Interplovov poduhvat za decu „Mla biblioteka“, objavljena pre 18 meseci, do sada ima članstvo u 100 zemalja u svetu i svim republikama bivše Jugoslavije. “Mala biblioteka“ je i dobitnik Zmajeve nagrade za 2011. godinu za izuzetan doprinos širenju književnosti za decu.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE