Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nova zrenjaninska bolnica opravdala izgradnju

    Direktorka Opšte bolnice „Đorđe Jovanović“ u Zrenjaninu Gordana Kozlovački izjavila je danas da je ta regionalna bolnica u 2011. godina dobila potvrdu akreditacije na sedam godina, sa najvišom ocenom, čime je opravdala izgradnju iz sredstva građana Srednjobanatskog okruga.

     
    Sumirajući ostvarene rezultate, Kozlovački je na konferenciji za novinare podsetila da je ove godine završen peti sprat bolnice, sa 2.500 kvadrata opremljenog prostora, za smeštaj odeljenja urologije, ginekologije i otorinolaringologije, sa ukupno 138 postelja.
     
    Ona je najavila da će sledeća godina biti u znaku primene standarda kliničke nege.
     
    Pomoćnik direktora bolnice dr Dušan Velisavljev podsetio je na rezultate četvorogodišnjeg projekta Ministarstva zdravlja „Razvoj zdravstva Srbije – dodatno finansiranje“, u kojem je zrenjaninska bolnica „postala model opšte bolnice u Srbiji, kao i pilot bolnice u Kraljevu, Valjevu i Vranju“.
     
    Tokom projekta, finansiranog kreditima Svetske banke, završena je rekonstrukcija dela bolničke zgrade, investirano je u medicinsku opremu, unapređen je informativni sistem i obavljeno stručno usavršavanje zaposlenih.
     
    Predsednik stručnog saveta Branko Dankulov izneo je rezultate na unapređenju životne sredine.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE