Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kolor dopler ultrazvučni aparati za bolnicu u Somboru

    Opšta bolnica „Dr Radivoj Simonović“ u Somboru uskoro će dobiti dva kolor dopler ultrazvučna aparata.

     
    Sredstva za njihovu kupovinu, u iznosu od devet miliona dinara, obezbeđena su iz Fonda za prevenciju i lečenje bolesti nastalih kao posledica udisanja duvanskog dima, pri Pokrajinskom sekretarijatu za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju.
     
    Zahvaljujući novim aparatima značajno će biti skraćene liste čekanja na ultrazvučne preglede srca, ali i drugih organa. Jedan ultrazvučni aparat biće postavljen na Odeljenje kardiologije, što će uticati na to da se koriguju i liste čekanja na ultrazvuk srca. Drugi aparat biće na Odeljenju radiologije i takođe bi trebalo da bude skraćemo čekanje na ultrazvuk dojke, abdomena i centralnih i perifernih krvnih sudova.
     
    Do kraja godine somborska bolnica će, iz sopstvenih sredstava, kupiti i video-bronhoskop, aparat za rano otkrivanje raka pluća, vredan dva miliona dinara. Bolnica je, u okviru projekta „Implementacija bolničkog informacionog sistema“ Ministarstva zdravlja, u okviru koga se opremaju 23 zdravstvene ustanove u Srbiji novom računarskom opremom, dobila 100 računara sa monitorima i štampačima.
     

    Bolnica je projektom „Solarno postrojenje za pripremu sanitarne tople vode“ konkurisala u Fondu za zaštitu životne sredine. Solarni kolektor bi trebalo da bude postavljen na zgradu hirurškog bloka. U toku je i projekat razvoja Odeljenja za palijativnu negu, koje će u početku imati osam kreveta.

     

     

     

     

     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE