Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Stanković obišao zdravstveni centar u Vranju

    Ministar zdravlja Zoran Stanković, izjavio je danas u Vranju da zdravstveni centar u tom gradu, kao regionalna zdravstvena ustanova, ima obavezu da na visokoprofesionalan način pruža korisnicima svoje zdravstvene usluge. On je istakao da je došao da toj velikoj zdravstvenoj ustanovi čestita značajan jubilej – 130 godina bolnice u Vranju – ali i da sa odgovornima u zdravstvenom centru i lokalnoj samoupravi dogovori neke buduće akcije i investicije.
     
    „U Zdravstveni centar Vranje gravitira oko 300.000 ljudi sa juga Srbije i Kosovskog Pomoravlja. Zato je on u obavezi da na visokoprofesionalan način zbrinjava sve one, kojima je pomoć potrebna. U jednom jako dobrom razgovoru, dogovorili smo niz značajnih akcija sa najvišim predstavnicima grada Vranja i Zdravstvenog centra Vranje“, rekao je ministar Stanković ispred budućeg hirurškog bloka, koji je u izgradnji.
     
    On je istakao da je Ministarstvo zdravlja u poslednjih osam godina u razvoj zdravstva u Vranju uložilo oko 350 miliona dinara i da će nastaviti da i dalje pruža pomoć ovoj ustanovi.
     
    „Visokorazvijenom zdravstvu potrebno je mnogo toga. A najviše, nove savremene opreme i stručnih kadrova. Zato je obaveza Ministarstva zdravlja da za novi hirurški blok obezbedi potrebnih tri miliona evra“, rekao je Ministar zdravlja.
     
    Tokom obeležavanja ovog jubileja, ambasador Kanade u Srbiji Roman Vraušček predao je Urošu Trajkoviću, direktoru zdravstvenog centra, inkubator koji je posredstvom akcije „Bitka za bebe“ ovoj ustanovi darivala ambasada Kanade.
     
    Zahvaljujući na ovom poklonu, generalni direktor Zdravstvenog centra Uroš Trajković obavestio je prisutne da je do juče u Zdravstvenom centru i holding kompanijama „Alfa plam“ i „Simpo“, prikupljeno i u fond B92 uplaćeno 400.000 dinara za akciju „Bitka za bebe“.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE