Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Aukcija nakita Elizabet Tejlor premašila sve rekorde

    Aukcija nakita holivudske glumice Elizabet Tejlor, koju je organizovala aukcijska kuća „Kristi“ u Njujorku, premašila je sve rekorde ostvarivši ukupan prihod od 116 miliona dolara, prenele su danas agencije.

    Na aukciji su se našli brojni predmeti od blještavog rubinskog seta nakita koji je poklon njenog trećeg muža producenta Majka Toda do bisera koji joj je poklonio Ričard Barton.

    Odmah na početku aukcije kada je narukvica koja je pre licitacije bila procenjena na 30.000 dolara prodata je za 326.500 dolara videlo sa da će ova prodaja biti uspešna.

    Poznat glumičin biser „La Peregrina“, koji joj je Ričard Barton poklonio, oborio je svetski rekord postignutom cenom od 11,8 miliona dolara.

    Njegova vrednost je pre aukcije bila procenjena na sumu između dva i tri miliona dolara.

    Ovaj biser je nekada posedovala Meri Tjudor, a kasnije španske kraljice Margarita i Isabel. Barton je ovaj biser kupio 1969. godine za 37.000 dolara.

    Dijamantski prsten od 33 karata koji je Elizabet Tejlor takođe poklonio Barton 1968. godine, za koga se dvaput udavala, prodat je za 8,8 miliona dolara.

    Elizabet Tejlor je preminula u martu2011. godine u 79. godini. Posedovala je dijamante i zlatne komade nakita nekih od najrenomiranijih prodavnica nakita, uključujući „Kartije“, „Van Klif i Arpels“, „Čopard“ i „Bulgari“.

    Kasnije ove sedmice, i glumičina odeća naćiće se na aukciji, a deo prihoda namenjen je Fondaciji za sidu „Elizabet Tejlor“, koju je glumica osnovala 1991. godine.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE