Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Beograd dobija pijace-trgove

    Beograd će sledeće godine dobiti prve tržnice-trgove.
     
    Ovaj sistem postoji decenijama u Hrvatskoj, Sloveniji i Italiji. Pre podne rade kao pijace, a uveče taj prostor se pretvara u trgove za šetnju, barove ili parking.
     
    Pijaca Papinjano u Milanu postavljena je dva dana u nedelji, utorkom i subotom. Od 125 Milanskih pijaca sve funkcionisu kao trznice – trgovi.
     
    „Rasklapanje traje od jednog do dva sata. Oni koji rade taj posao, unajmljeni su od strane prodavaca i svi su prijavljeni da bi se izbegao rad na crno.. popodne, ovaj prostor se pretvara u parking“, kaže Đuzepe Pagano, rukovodilac pijace Papinjano.
     
    Iako su supermarketi konkurencija pijacama u Milanu, one imaju stalne kupce. Grad Milano, organizuje nekoliko puta godisnje prezentacije trznica. 

    Tu se probaju tradicionalni italijanski specijaliteti koji se na pijaci kupuju direktno od proizvođača. 

    „Zahvaljujući gradu, imamo povoljnije uslove zakupa tezgi. Za razliku od supermarketa zadržali smo ljudski odnos sa kupcima, u stalnom smo kontaktu sa njima, razgovaramo i nudimo im proizvode sa proverenim poreklom i kvalitetom“, kaže Bruna Koleoni, pijaca Vagner. 

    Gradske pijace italijanska iskustva prenose u Beograd. Rekonstrukcija Zemunske tržnice je u toku. Na jednom delu su napravljene mini prodavnice, a na drugom će biti postavljene pokretne tezge, koje će se sklanjati posle radnog vremena pijace

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE