Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Bečki Štraus orkestar u Beogradskoj areni 14. decembra

    Slavni “Bečki Štraus orkestar“, solisti opera iz Beča i Graca, sopran Lisa Kristeli i bariton Nikolas Legouks, primabalerina Aleksandra Kozmer, prvak baleta Jozef Cserta iz mađarskog nacionalnog baleta, predvođeni dirigentom Edvinom Mortonom, održaće novogodišnji koncert u Beogradskoj areni 14. decembra. 

    Na programu koncerta su širom sveta popularna, remek dela svetske literature kao što su valceri „Na lepom plavom Dunavu“ („The Blue Danube), „Bečka krv“ (The Vienna Blood), „Tritsć-Tratsć“ polka, „Radecki marš“ (Radetzky Marć).

    Proslavljeni orkestar impozantne istorije, koga je lično osnovao Johan Štraus 1825. godine, novogodišnji koncertni spektakl počeće Štrausovom polkom „Unter Donner und Blitz“.

    Sledi muzika Volfaganga Amadeusa Mocarta, uvertira opere „Otmica iz Saraja“, duet „Papageno-Papagena“ iz opere „Čarobna frula“, Turski marš, arije „Voi će sapete“ i „Non piu andrai farfallone amoroso“ iz opere „Figarova ženidba“.

    Posle Štrausa i Mocarta vođa orkestra, dirigent i violinista Morton, na dragocenoj violini „Stradivarijus“ koju je dobio na doživotno korišćenje pobedom na takmičenju „Golden violin“ u Montrealu 1996. godine, nastupiće kao solista u „Oluji“ Antonija Vivaldija.

    U prvom delu koncerta na programu je Alegro iz Mocartove „Male noćne muzike“ i Alegro iz simfonije No. 40 u g molu a u drugom delu novogodišnjeg šou programa su valceri, polke, marševi, program koji je Marton, od kada je na čelu „Štraus orkestra“ promenio, od klasičnog izvođenja napravio je zabavni događaj uključivanjem solista i baletskih umetnika.

    Violinista i dirigent Marton dobitnik je brojnih nagrada na polju klasične muzike ali i Emmy priznanja za najbolju kompoziciju “Romeo i Julija” na koju je nastupio klizač Jevgeni Plušenko na Olimpijskim igrama u Torinu i osvojio zlatnu medalju, takođe i autor pesme “Believe” sa kojom je Dima Bilan pobedio na takmičenju za “Pesmu Evrovizije” održanu u Beogradu 2008. godine.

    Beogradska arena u najavi koncerta prenela je njegovu nedavnu izjavu da mu je Beograd ostao u fantastičnom sećanju upravo zbog pobede na Evroviziji i da će doći sa najboljim muzičarima a publici priuštiti fantastičan šou.

    Ulaznice za koncert prodaju se po cenama od 2500, 2700 i 2900 dinara.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE