Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Goran Marković završio prvi deo snimanja „Falsifikatora“

    Reditelj Goran Marković, koji je juče u Zrenjaninu završio prvi deo snimanja filma „Falsifikator“, izjavio je Tanjugu da su on i ekipa iznenađeni koliko je sve proteklo glatko i lako.

    „Mnogo je brže prošlo ovo snimanje nego sa mojim prethodnim filmom “Turneja“, koja je bila jako komplikovana. To je ratni film i baš smo se mučili. Ovoga puta je sve bilo jako glatko i nekako lako, tako da smo sa iznenađenjem završili dva-tri dana ranije“, izjavio je on.

    Marković je dodao da „ne znači, naravno, da je automatski film dobar zato što je lako snimljen“, ali da produkciji mnogo znači kada se završi pre roka.

    Film po scenariju Markovića, sa saradnikom na scenariju Tihomirom Stanićem, koji i igra glavnu ulogu, produciraju „Drina film“ iz Beograda i „Balkan film“ iz Kozarske Dubice (Republika Srpska), uz podršku Ministarstva kulture Srbije.

    Na pitanje kako je protekla saradnja sa glumcima, reditelj je odgovorio da je bilo vrlo interesantno.

    „U filmu će biti nekoliko poznatih glumaca i onih sa kojima sam mnogo radio, ali ovoga puta sam imao susret i sa nekoliko potpuno novih lica koja će po mom mišljenju predstavljati otkrovenje“, rekao je on.

    Marković je posebno pomenuo Momčila Pićurića iz Crne Gore, Dražena Pavlovića iz Tuzle i Gorana Navojeca iz Zagreba. On je najavio da će i u nastavku snimanja raditi takođe sa glumcima sa kojima do sada nije i to iz Slovenije i Makedonije.

    „Pošto je siže vezan za eks Jugoslaviju i početak raspada zemlje, ovo će biti i jedan eks-ju film, bar što se tiče glumačke podele“.

    U filmu igraju i Bogdan Diklić, Branka Katić, Sergej Trifunović, Boris Komnenić i drugi.

    Prva klapa bila je 17. novembra u studiju Cepter na Novom Beogradu, a druga faza u planu je za mart iduće godine u Republici Srpskoj. U Beogradu i Zrenjaninu sniman je središnji deo priče, koji se dešava uglavnom u zatvoru i oko nejga.

    „U Zrenjaninu smo slikali pravi zatvor, dvorište, hodnike i sudnicu, a u Beogradu ćeliju i sobu za razgovore, koje smo napravili u studiju“, rekao je Marković. „Taj središnji deo, kada glavni junak dospeva u zatvor potpuno je završen. Ono što sledi jeste početak i kraj filma“, rekao je reditelj dodajući da u „ekspoziciji upoznajemo tog altruistu koji se bavi falsifikovanjem, ali iz najdubljih humanih pobuda“, dok rasplet filma nije hteo da otkrije.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE