Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kina do 2020. prilagođava kontrolu emisije ugljenika?

    Kina bi mogla da merenja zagađenja ugljenikom najranije do 2020. prilagodi zapadnim metodama, rekao je uticajni istraživač kineskog Instituta za energetska istraživanja Sju Huaking. To bi moglo uticati i na mogućnost početka međunarodnih pregovora o klimatskim promenama.

    Kako danas prenosi „China Daily”, Huaking je rekao da bi Peking mogao da uvede apsolutnu granicu na emisije ugljenika, što je kasnije nezvanično potvrdio i jedan od kineskih pregovarača na skupu u Južnoj Africi. Ovo je prvi put da Kina spominje vremenski rok za uvođenje čvrstih ograničenje emisije ugljenika, navodi se u tekstu.
     
    Kina je do sada razmatrala kontrolu emisije štetnih gasova samo preko intenziteta energije, odnosno količine energije koju koristi po jedinici ekonomske proizvodnje. Prošle godine je navela da će do 2020. godine za 40 do 45 odsto smanjiti unos energenata s nivoa 2005.
     
    Većina drugih zemalja je granicu emisije ugljenikovih gasova postavila u apsolutnim vrednostima. Evropska unija, na primer, obavezala se da će ukupnu emisiju ugljenika do 2020. godine smanjiti za 20 odsto u odnosu na 1990. godinu.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE