Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Film „Elena“ Andreja Zvjaginceva na Festivalu autorskog filma

    Novi film ruskog reditelja Andreja Zvjaginceva „Elena“ biće danas prikazan u Domu omladine Beograda u glavnom programu 17. Festivala autorskog filma.
     
    Zvjagincev, poznat po debitantskom filmu „Povratak“ sa kojim je pobedio u Veneciji (2003.), za svoj novi film dobio je nagradu žirija u programu „Izvestan pogled“ ove godine u Kanu. Na festivalu u Beogradu učestvuje van konkurencije. „Elena“ je porodična drama iz savremene, tranzicione Rusuje, po scenariju Olega Negina. Glavni lik, sredovečnu ženu koja se bori za bolji život svog nezaposlenog sina, uverljivo igra Nadežda Markina.

    Publika festivala moći će danas ponovo da vidi još jedan ruski film – „Fausta“ Aleksandra Sokurova, ovogodišnjeg pobednika u Veneciji. U glavnom programu biće prikazana i koprodukcija Švedske, Francuske i Danske – krimi drama „Plej“ (Play) autora Rubena Ostlunda, kao i srpski film „Boks“ debitantkinje Andrijane Stojković, koji je već viđen na domaćim letnjim festivalima. U mnoštvu projekcija u više bioskopskih sala posebnu pažnjnu privlači film slavnog nemačkog autora Vima Vendersa „Pina“, o životu i radu koreografkinje Pine Bauš, koji je snimljen u 3D tehnologiji i prikazuje se u multipleksu „Kolosej“ svake večeri do kraja Festivala autorskog filma 5. decembra.

    U pratećem programu danas će u Domu omladine biti predstavljena stručna knjiga „Podeljeni ekran“ Branislava Miltojevića.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE