Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Konferencija „Alternativna goriva u industriji“

    Konferencija „Alternativna goriva u industriji“ na kojoj treba da bude ukazano na ekonomske i ekološke prednosti upotrebe te vrste goriva, biće održana danas u Paraćinu.

    Upotrebom alternativnih goriva postiže se ušteda prirodnih neobnovljivih resursa, smanjivanje ukupnih emisija ugljen-dioksida i smanjenje nagomilavanja otpada na deponijama, čije se godišnje količine u Srbiji mere milionima tona.

    Za lokalnu zajednicu, osim rešavanja pitanja otpada, veoma je važna mogućnost otvaranja novih „zelenih“ radnih mesta, kao i zbrinjavanje postojećeg otpada na efikasan način, bez nastajanja novog, saopštio je Centralno-evropski forum za razvoj (CEDEF), koji je organizator konferencije.

    Skup će otvoriti savetnik predsednika Vlade Srbije za energetiku Petar Škundrić, a na konferenciji će govoriti i gradonačelnik Paraćina Saša Paunović, predsednik Upravnog odbora CEDEF-a Jovanka Arsić – Karišić, menadžer kompanije „Holcim „ Gustavo Navaro, zamenik direktora Agencije za energetsku efikasnost Bojan Kovačić, član Upravnog odbora Udruženje cementne industrija Srbije Milica Bisić, profesor Mašinskog fakulteta u Beogradu Aleksandar Jovović.

    Konferencija se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva infrastrukture i energetike, u saradnji sa Agencijom za energetsku efikasnost Republike Srbije, Gradom Paraćinom, kompanijama „Holcim“, „Global interkontinental utilitis“ i Volksbankom.

    Na konferenciji će biti proglašeni pobednici novinarskog konkursa „Alternativna goriva u industriji“, kojima će biti dodeljene nagrade. Konkurs je realizovao CEDEF u saradnji sa Agencijom za energetsku efikasnost RS i pod pokroviteljstvom kompanije „Holcim“.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE