Proslava 133 godine postojanja Kolarca

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Proslava 133 godine postojanja Kolarca

  Zadužbina Ilije Kolarca proslaviće u utorak 22. novembra 133. godišnjicu osnivanja i krsnu slavu zadužbinara i ostavitelja.

  Tradicionalni skup Kolarčeve zadužbine povodom proslave godišnjice postanka zadužbine i krsne slave Ilije Milosavljevića Kolarca biće održana u utorak u 18.00 sati.

  Povodom proslave godišnjice osnivanja u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine u ciklusu “Velikani muzičke scene” nastupiće poljski Bester kvartet, nekadašnji Krakov klecmer bend.

  Za izvanredne zasluge u programskoj delatnosti, biće uručene plakete Kolarčeve zadužbine profesoru Filozofskog fakulteta u Beogradu Ljubodragu Dimiću, Astronomskoj opservatoriji u Beogradu i Radio televiziji Studio B.

  Godišnja nagrada Galerije Kolarčevog narodnog univerziteta za najbolju izložbu u protekloj sezoni biće uručena slikarki Nini Radoičić za izložbu “Avganistanke”.

  Ilija Milosavljević kolarac ostavio je 1878. godine testamentom svoju imovinu za organizovanje Književnog i Univerzitetskog fonda, kao i za otvaranje Kolarčevog univerziteta, zgrade koja je podignuta na Studentskom trgu u Beogradu 1932. godine.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE