Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Proslava 133 godine postojanja Kolarca

    Zadužbina Ilije Kolarca proslaviće u utorak 22. novembra 133. godišnjicu osnivanja i krsnu slavu zadužbinara i ostavitelja.

    Tradicionalni skup Kolarčeve zadužbine povodom proslave godišnjice postanka zadužbine i krsne slave Ilije Milosavljevića Kolarca biće održana u utorak u 18.00 sati.

    Povodom proslave godišnjice osnivanja u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine u ciklusu „Velikani muzičke scene“ nastupiće poljski Bester kvartet, nekadašnji Krakov klecmer bend.

    Za izvanredne zasluge u programskoj delatnosti, biće uručene plakete Kolarčeve zadužbine profesoru Filozofskog fakulteta u Beogradu Ljubodragu Dimiću, Astronomskoj opservatoriji u Beogradu i Radio televiziji Studio B.

    Godišnja nagrada Galerije Kolarčevog narodnog univerziteta za najbolju izložbu u protekloj sezoni biće uručena slikarki Nini Radoičić za izložbu „Avganistanke“.

    Ilija Milosavljević kolarac ostavio je 1878. godine testamentom svoju imovinu za organizovanje Književnog i Univerzitetskog fonda, kao i za otvaranje Kolarčevog univerziteta, zgrade koja je podignuta na Studentskom trgu u Beogradu 1932. godine.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE